lørdag den 10. maj 2014

Tøsetur til Berlin

Jeg hedder Celeste, -importerede og giftede mig med tyske Marcus i 2010 og vi er forældre til Amélie på 2½ og Celina på ½år. Vi bor i Søborg.
Jeg er uddannet brille- og kontaktlinseoptiker og arbejdede indtil jeg fik Amélie.
Både min mand og jeg er den ældste af 5 børn i vores familier og vi er begge hjemmeunger. Så det har stået klart fra starten at vi gerne ville give vores børn den samme trygge start på livet.


De sidste par dage har været lidt anderledes dage for mine hjemmeunger. Min mand skulle på firmarejse til Berlin i 3 dage. Han arbejder for et dansk software firma, -men på det tyske marked, så han er TIT på forretningsærinder i tyskland. Så istedet for at efterlade mig og børnene til laaaange dage uden Papa (jeg er ikke fan!) så foreslog han at jeg kom med sammen med ungerne og en veninde -og fik et par dage i solrige Berlin.

Min mand er meget rejsegal – og det var jeg også FØR ungerne kom...nu kan jeg kun tænke på alt det der skal pakkes og slæbes af bagage...besværgelig tung Airshells og om jeg har bleer nok (jeg HAR siddet i et fly til USA før og løbet tør for bleer!) Så han kunne overtale mig da vi kunne flyve til/fra Berlin sammen så han kunne slæbe –yes! Min veninde er total bonus-moster og mine piger elsker hende så det var jo helt perfekt at vi kunne vise hende Berlin, som efterhånden er vores andet hjem.

Nu er der ikke nogen der skal tro vi svømmer i penge at rejse for –det gør vi ikke, men vi prioritere meget at få oplevelser sammen som disse -og så er vi i den grad tilbudsjægere. Min østtyske mand især. Han imponerer mig altid, og det er ingen hemlighed at jeg er meget bedre til at spare siden han kom ind i mit liv. Han boede bag Berlin muren og husker meget vel at stå i kø for at få en appelsin til jul, og fløj hans første flyvetur da han var 19. Så han tager meget revance og sidder på diverse tilbudssider. (Det har også ofte betydet at vi har måtte have mange mellemlandinger da det ofte har været meeeeget billigere end at flyve direkte) Der er især mange deals fra tyskland/prisfejl på diverse tyske deal-sider  – så der er da nogle fordele ved obligatorisk folkeskole tysk (andet end at kunne tale med sin kun-tysktalende-svigerforældre).Nåh men vi kom da afsted... Baby i manduca – og en energisk 2½årig der synes at kø-båndene er til for hendes fornøjelses skyld... det er ikke let at fange hende når hun kan løbe UNDER bånene, og jeg skal rundt i ”labyrinten” men afsted kom vi. Det var Amélie´s første tur med eget sæde (dvs når de er 2år får de eget sæde og betaler fuldt pris –hulk) og det var stor succes. Der blev grint meget ved landing og letning og snackvognen sørgede for hun kunne efterlade dem et minde om at hun havde været der J hehe
Min mand havde fundet os et hyggeligt hotel med lille køkken i den ene ende af Kurfürstendam så vi let kunne gå rundt, ..godt vi var hurtigt fremme for jeg havde da en 2årig der fik så meget fortyndet juice ud af stewardessen at det var lykkedes hende at tisse mere end bleen (og tøjet) kunne suge.. skønt! Dejligt nok bød Berlin os velkommen med 19grader og sol den aften at hun fik lov at få Pjay på med det samme og så afsted på Retauranten til stor begejstring.


Vi havde en vild dag foran os onsdag. Min veninde Maja har ikke været i Berlin før så jeg legede tourguide. Dobbeltvognen var pakket til det yderste og turen startede ved Alexandra plads mod Berlin Katedral,  Brandenburger tor, Reichstag, Jewish memorial, Rundt om Parken og så Fra Tiergarten af Kurfürsten Dam... wow...man bliver godt træt af sådan en gåtur når man skubber 2 tunge børn. Der blev spist Currywürst og Amélie levede af is og snackpølser(ad)

Hvad synes i om tysk advertising... de ved lige hvordan de skal sælge de snackpølser hva?! :)


 Celina synes det ville være VILDT skægt at poop igennem hendes tøj under Brandeburger Tor – så den oplevelse tog vi også lige med. Det får i nu ikke et billed af...så i må nøjes med de her 2 fjolser :)


Vi var møre tidlig aften og fandt en legeplads hvor Marcus gravide kusine Jessica mødte os. Amélie fandt nogle jævnaldrene børn og hun fandt hurtigt ud af at Maja var lettere at lokke til at skubbe sig på gyngen end Mor var (til mors forsvar skulle Celina have mad – og mor en colapause) J

Det er simpelthen fantastisk at have en super veninde med at både hygge med og få hjælp af med børnene.  Det kan anbefales i høj grad. Især når det er en der elsker ens børn så meget som Maja gør. Hun er bare skøn den tøs!

Aftenen gik med Subways in hotelsengen mens vi så Madagascar. Amélie var lykkelig...og så karbad til ungerne – en luksus vi ikke har hjemme, så jeg skynder mig altid at fylde karret med bobler og springe i med begge piger til alles fornøjelse.

Torsdag stod på tøseshopping på Kurfürstendam...det ender dog næsten altid på samme måde.. at jeg ikke ORKER prøve noget på fordi der er 2 børn der begynder at kede sig...eller får det for varmt i overtøj..suk...jeg får aldrig fundet mig noget tøj.
Turen hjem gik let og jeg nåed lige at tænke hvad jeg dog havde brokket og bekymret mig over inden vi tog afsted... og sååå når vi til Østerport pga sporarbejde...og så er A togene aflyst da der er slubbet køer løs ved bagsværd på skinnerne... og politiet skal indfange dem... og må istedet -efter lang venten på Østerport,  til Lyngby for at finde en bus tilbage til Søborg.. ohh joy! Det tog lige 3t at komme hjem –en tur der normalt tager 40min... suk... i <3 DSB

Men dejligt var det at komme ud og få en på opleveren. Vores dage går typisk med legepladsaftaler og legeklubben, men det er altid herligt at få en lidt anderledes dag. Og dejligt at ikke undvære Papa i 3 dage, -han kiggede jo ind til os hver morgen inden arbejde og hver aften når han kom hjem efter hans conventions.
Nu vil jeg spise noget af al den chocolade jeg fik købt ;) og nyde stilheden af at begge unger sover J

Tak fordi i gad læse om vores lille tøsetur J

Mvh. Celeste, Amélie & Celina

Ingen kommentarer:

Send en kommentar