onsdag den 30. april 2014

Tigerkugler og sure løg

Vi har været på cruise! Altså vi har været en tur på Oslobåden, ikke på cruise i det Caribiske. Mine børn og jeg var afsted med Inéz (en anden hjemmegående) og hendes to børn (Eya og Wille). Inéz spurgte mig her for et par uger siden, om jeg ikke ville med på minicruise til Oslo. Det var næsten gratis, eller det var faktisk gratis, kostede 100 kroner per person og de 100 kroner fik man retur i form af vouchers til brug på båden. Yes, i'm in! Vi tog afsted i mandags og kom hjem i formiddags. Jeg fortalte Laura mandag morgen, at vi skulle ud og sejle i en kæmpe båd 'gerne nu?!' sagde hun og var på vej ud af døren klokken 7 om morgenen. Vi kom afsted (lidt senere, færgen sejlede først 16.30), mødtes med Inéz og børnene på Østerport og vi kom ombord.
Vi smed baggagen i kahytterne og gik op på dækket.
Vi endte først på dækket hvor den udendørs bar var, der var der allerede godt gang i baren, de rødmossede pensionister og musikken (gode danske slagere). Vi gik videre op. Ih.... Det var så godt vejr! Inéz havde medbragt aftensmad, BLT's, og vi fik spist vores mad på dækket. Vi gik derefter ned og børnene blev lagt. Inéz og jeg mødtes ude på gangen til hyggesnak, saltede nødder og chokolade da børnene sov. Vi gik i seng ved en 22 tiden og min nat bestod i at vågne cirka hver time på grund af Thor som sov dårligt. Omg...
Dagen efter var vi på tur rundt i Oslo, vi havde egentlig planlagt at vi skulle se lidt af hvert, men vi besluttede at det var for koldt og at børnene ville have mere gavn af en stor tiger og en legeplads. Mht. den tigerstatue, så udbrød Eya lige pludselig 'tigeren har bajs!!' (Bajs betyder lort/pølser/pupu/afføring - hvad I nu foretrækker)

Inéz og jeg går rundt om tigeren og ser hvad det er hun taler om. Det er ikke bajs, det er.... Øh.... Må man skrive testikler?? Det var så sjovt! Og så skulle Laura selvfølgelig lige prøve og fange tigerlorten. Hi... Vi gik videre ned af hovedgaden i Oslo, børnene er sultne, så vi spiser boller med peanutboller (Laura og Eyas formulering af peanutbutter) og avokado. Men vi fryser bare så meget, at Inéz og jeg bliver enige om at spise vores frokost på burgerrestauranten lige overfor. Laura har i mellem tiden også skidt i bukserne, så det passer da meget fint.
Efter en omgang burger, milkshakes, og til børnenes store glæde, store røde heliumballoner, går vi hen på en legeplads i nærheden så børnene kan lege lidt.
Vi slutter af med at gå igennem Akershus fæstning og ender til slut ved båden. Jeg ville lige have et billede af os foran båden, som I kan se, var Eya ikke helt enig i det.
Vi får smidt overtøjet i kahytten, vasket vores beskidte børn og går ned i børneområdet. Der er et plastikkugle-rum til Willes store fryd (han har en boldfetisch), tegnefilm (YES) og bobles i alle mulige størrelser. Så kom der også underholdning i form af ballondyr og ansigtsmaling. Det var et hit! Laura fik malet en sej pirat på sin kind (alt er 'sej/sejt' for tiden).
Derefter gik jagten ind på aftensmad, vi skulle jo også bruge vores vouchers! Vi besluttede os for en Italiensk restaurant, absolut ikke børne(menneske)venligt, men vi fik spist og efterladt en god gang gris på gulv og bord. Hovsa....... :D Vi gik ned for at putte børnene og aftaler at mødes ude på gangen til aftenhygge. Jeg får gjort børnene sengeklar, læser for Laura (som derefter ligger sig med den ballon hun fik på burgerrestauranten) og jeg lægger mig med Thor for at få ham til at sove. Det næste der sker er at jeg vågner helt forvirret, jeg var faldet i søvn. Jeg kigger udenfor døren og ingen Inéz, jeg kigger på klokken, den er lidt over 23... Sorry Inéz! Jeg fandt ud af at hun havde ventet i halvanden time på mig. Jeg fik 11 timer den nat også børnene. Ja det er hårdt at være på tur. Efter morgenmad dagen efter går vi ned og pakker. Jeg er godt i gang med pakningen  og smider Lauras sko ud i gangen, en ældre kommer gående i samme øjeblik. 'Ups! Undskyld!' siger jeg 'Ja I har vist lavet nok ballade!' udbryder hun. Jeg får hende til at gentage og jeg spørger hvad hun dog mener med det 'ja her og så i restauranten har I lavet nok ballade' Jeg får så sagt at det jo er børn og at hun skal holde sin mund (Ja jeg holder mig ikke tilbage når jeg får en dum kommentar). Hm... Jeg havde slet ikke skænket det en tanke, at nogen kunne være blevet forstyrret af os. Nå pyt, vi ankommer til København og den store blå pirat papegøje (Oslobådens børnemaskot) 'Jake the pirate', vinker farvel og sender luftkys til Laura. da vi kommer hjem og jeg spørger hvad det bedste ved turen var, sagde hun 'Den store piratpapegøje! Han elsker Laura..' og kigger genert ud i luften. Nåååårh.... Sikke en dejlig tur vi havde og hold da op hvor er vi trætte i dag, så indlægget slutter her. Der var maaaaaange andre sjove detaljer jeg ville have med, men så bliver det meget sent. Det kan varmt anbefales at tage på smutture med de små og gode venner :)

 
 
Vh. Charlotte, Laura (3) og Thor (1)

1 kommentar:

  1. Muhahaha, "tigerbajsen" var det sjoveste. Tak fordi I ville med og for en skæg tur :)

    SvarSlet